Wij zijn Gerjan Zweers en Dennis Deelen. Het begeleiden van jongeren in hun ontwikkeling is onze passie. Elke dag zien we het belang van gezien worden, van zelfvertrouwen, je talenten kennen, die op de juiste manier kunnen inzetten en de ervaring dat je meer kunt dan je soms denkt. Zeker voor jongeren. Daarom zijn wij, naast ons reguliere werk als jongerencoach, gestart met Teens on Fire. 

Gerjan Zweers

Sinds 2014 ben ik coach voor volwassenen en voor jongeren vanaf 12 jaar. Ik heb daarvoor vele coachopleidingen gevolgd en recent ook de opleiding tot erkend kindertherapeut afgerond. Een kwaliteit van mij is dat ik aanvoel wanneer je in flow bent; wanneer je moeiteloos, vanuit jezelf, in balans met je omgeving en zonder zorgen je ding doet. Doen waar je van nature goed in bent en daar steeds beter in worden. Ik zie wat iemand daarvoor nodig heeft en hoe hij of zij daarin kan groeien. Zelfbewust, met energie en vertrouwen. Jongeren daarbij kunnen helpen, geeft mij veel energie.

Als vader van drie tieners zie ik dagelijks van dichtbij de thema‚Äôs waar zij mee dealen: Bij de groep willen horen en tegelijk jezelf kunnen zijn; je eigen ding doen en daar waardering voor krijgen; veiligheid en vertrouwen voelen. ‘Hoe kan ik relaxed mezelf zijn, me blij voelen en voelen dat ik goed genoeg ben? Hoe kan ik mijn eigen keuzes maken en een leuk leven hebben met vrienden, zonder me anders of groter voor te doen, maar ook zonder mezelf kleiner te maken?’ Ik geloof dat door hier op deze leeftijd al gericht handvatten bij te bieden, jongeren opgroeien en uitbloeien tot de mooiste versie van zichzelf. Ik zie dat de ontwikkeling van een positief zelfbeeld enorm belangrijk is voor tieners. Daarom ben ik jongerencoach geworden en daarom organiseer ik samen met Dennis events als Expedition Base Camp en Expedition Next Level. Teens on Fire zijn de toekomst!

“Ik krijg veel energie van het begeleiden van jongeren in hun ontwikkeling naar de mooiste versie van zichzelf. Ongeacht hun biologische of sociale achtergrond. Ik zie ieder als uniek en bijzonder. Door mijn achtergrond en ervaring kan ik elke jongere handvatten bieden en een zetje geven in hun verdere ontwikkeling.”

Gerjan Zweers

Dennis Deelen

Ik werk sinds 2008 met jongeren in het voortgezet onderwijs als mentor en docent. Ik geniet enorm van de energie en onbevangenheid van de jeugd. Tegelijkertijd ervaar ik dagelijks van dichtbij hoe onzeker ze ook zijn. Het vormen van de identiteit hoort ook echt bij de pubertijd. Om jongeren te laten bloeien en te genieten, kunnen ze een zetje in de rug vaak goed gebruiken. Het verder uitbouwen van hun social skills of life skills is dan bepalend. Daarmee leggen zij de basis om gelukkig te worden, zin te krijgen in sporten, vrienden te kunnen maken en ook op school weer fris te zijn. Voor jongeren bij wie dat nog even niet lukt, bied ik een helpende hand met mijn coachpraktijk voor jongeren (en volwassenen).

Bij Teens on Fire kan ik mijn invoelende kwaliteiten inzetten om tieners in beweging te krijgen. Ik ben goed in staat om ze laten ervaren dat ze nu al prachtig zijn. En ze handvatten en inzichten te bieden hoe ze verder kunnen groeien, ieder vanuit een eigen vertrekpunt en met eigen dromen. Ik gun het alle jongeren dat ze zich vrij voelen om te zijn wie ze ten diepste al zijn. En van daaruit te gaan doen wat ze het liefst zouden doen – als alles mocht, tijd en geld geen rol speelden en ze onbegrensd veel lef hadden.

“Vooral de onbevangenheid van de jeugd vind ik zo bewonderenswaardig. Ze hebben lef, maken lol en ontdekken de wereld in sneltreinvaart. En tegelijkertijd zijn ze vaak nog onzeker en zoekende. Ik vind het leuk en waardevol om voor hen juist in die levensfase mijn ervaringen mee te geven.”

Dennis Deelen